PROJECTS

Current & Coming


28 november – 30 december 2016 | Urban Painters Project: Amsterdam

Amstelkerk | Amsterdam

Onze hoofdstad is op miljoenen manieren vastgelegd. Toch blijft Amsterdam verrassen als je voorbijgaat aan de stereotypen. Juist het benadrukken van de onopvallende kanten kan een eindeloze hoeveelheid onderwerpen opleveren. Ogen worden gericht op plekken die in eerste instantie betekenisloos lijken: boomwortels, water, stadsmeubilair, hekwerken, nieuwbouw of de grond onder onze voeten. Soms een overzicht, soms een detail. De Urban Painters laten zien dat een omgeving die we van A tot Z denken te kennen, ons kan verrassen wanneer we stilstaan en observeren.

Expositie: 28 november – 30 december. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00  tot 17.00 uur. Amstelveld 10, 1017 JD Amsterdam.

Past


April – mei 2016  | Urban Painters Project: Landgoed Zonnestraal

Landgoed Zonnestraal | Hilversum

Dit voormalig Sanatorium uit 1931 is een hoogstandje uit het ‘Nieuwe Bouwen’ door architect Jan Duiker. Een rijksmonument dat momenteel de thuisbasis is voor verschillende zorginstellingen. Als ‘Artists in Residence’ zullen de Urban Painters, samen met gastkunstenaar Ritsa Zervou, onderdelen van de architectuur vastleggen. Het lege Dresselhuyspaviljoen wordt gebruikt als atelier en expositieruimte.

Expositie: alle weekends in mei van 12.00 – 17.00 uur, Dresselhuyspaviljoen, Loosdrechtse Bos 19 te Hilversum.


14 Februari – 9 maart 2016  | Urban Painters Project: Vondel CS

Vondel CS | Amsterdam

Het ‘Vondelparkpaviljoen’ werd ontworpen door Architect W. Hamer in de stijl van de Italiaanse renaissance en voltooid in 1881. Hier bevond zich jaren het Filmmuseum. Sinds 2014 is het in gebruik als ‘verenigingshuis Vondel CS’ door o.a. AVROTROS en AT5. Er zijn radio- en televisiestudio’s en niet te vergeten het mooie café met terras. Urban Painters leggen dit beroemde gebouw op geheel eigen wijze vast.

Expositie: dagelijks van 14 februari t/m 9 maart op de 1e verdieping van Vondel CS te Amsterdam.