Anna Khodorovich

Xodor (Anna Khodorovich 1974)

Anna komt oorspronkelijk uit Rusland. Ze woont en werkt sinds 2004 in Amsterdam en is beeldend kunstenaar en theatervormgever, afgestudeerd aan de Toneel Academie (GITIS) te Moskou. Ze heeft een aantal jaren gewerkt in verschillende theaters als decor- en kostuumontwerper.

Maart-april 2015 werd Anna als bijzonder talent gespot en uitgenodigd om deel te nemen aan een speciale schilderklas bij de Wackers Academie (Jim Harris en Sam Drukker). In 2016 studeert zij onder begeleiding van Sam Drukker met succes af aan dezelfde Academie.

Anna’s werk was o.a. te zien in het MoMA te Moskou. Verder heeft zij geëxposeerd bij Kunstvlaai te Amsterdam, TIN, tijdens Praag Quadriennale en in Hoorn (galerie Oost  99), Woensdrecht, Amsterdam en Londen. In juni 2016 won ze de Rembrandt Young Talent Award tijdens het Noordwijk schildersfestival.

Schilderijen van Anna onder de naam ‘Xodor’ (Khodorovich) zijn herkenbaar aan het onderzoekende karakter (schilderen in het donker), het gedurfde kleurgebruik en de dynamische toets.

Voor meer informatie en werk: www.annakhodorovich.com | annakhodorovich[at]urbanpainters.nl